Romantiek, humor en mysterie in Salon D'Amour

cinbooksparadise cinbooksparadise
25 mrt 2026

Fav quote: ‘De beste weg naar zelfvertrouwen is nog altijd: zijn wie je bent en je eigen weg kiezen’.

Ik heb het altijd fascinerend gevonden hoe openhartig mensen kunnen zijn tegen kappers. Vooral het luisterend oor is denk ik wat uitnodigt tot praten over dingen die mensen vaak liever privé houden. In Salon D’Amour luistert Angelika niet alleen naar wat haar klanten te vertellen hebben, maar doet ze als schikgodin ook aan matchmaking.

Doordat ze vertelt over wat ze allemaal meemaakt in haar salon en leven, had ik het gevoel alsof ik een soort dagboek aan het lezen was. Daardoor leest het verhaal lekker weg. De personages worden ook goed beschreven en stiekem heeft Ricky, haar nogal onstuimige collega, wel een plekje in mijn hart veroverd.

Soms vond ik Angelika een beetje naïef, maar aan de andere kant paste dat ook wel weer goed bij iemand die hopeloos verliefd is. Zoals zelf zegt: ‘een verliefd brein is niet verstandig’. Vaak zie je in het begin alles gewoon nog door de welbekende roze bril.

Dit boek was een leuke mix van romance, humor en een vleugje spanning/mysterie. Er zitten ook best wat mooie quotes/levenslessen in het boek, waardoor je toch wat dieper over dingen gaat nadenken. Zo raakte vooral dit stukje mij: ‘Het is toch jammer dat je al die mooie dingen die ze over je gaan zeggen niet hoort terwijl je nog leeft, bedenk ik’. Op een begrafenis/crematie worden vaak zulke hartverwarmende dingen over de overledene gezegd, dingen die we niet altijd zeggen terwijl de persoon nog bij ons is.

Leuk feitje (in ieder geval nu, destijds vond ik het allesbehalve grappig): bij Angelika komt op een avond een klant die een aanvaring heeft met een krulborstel. Precies datzelfde is mij op 11-jarige leeftijd overkomen. Ik ben die kapster nog altijd dankbaar dat ze zoveel tijd als nodig was had genomen om te voorkomen dat mijn haar kort moest worden geknipt. Sommige klanten in Salon D’Amour zeggen dat Angelika hun leven heeft gered, zo voelde dat voor mij destijds ook.

Dankjewel Boekerij voor dit recensie-exemplaar! Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van cinbooksparadise