Eerste kennismaking met een Steel-boek smaakt naar meer!

cinbooksparadise 19 februari 2026
Het boek 'Ondersteboven' las ik met de leesclub van LS Uitgeverij. Ik had nog nooit eerder een boek van Danielle gelezen, omdat het voor mij een beetje een oubollig imago had. Na het horen van vele positieve reviews besloot ik dat het tijd werd om te ontdekken of mijn verwachting juist was. Ik kan vast verklappen, I was wrong.

We volgen Ardith, een 62 jarige Hollywood-icoon, die door haar werk als actrice altijd veel van huis weg was en daardoor geen goede relatie met haar dochter Morgan heeft opgebouwd. Wanneer het noodlot toeslaat bloeit er iets moois op tussen haar en Josh, haar nieuwe en jongere assistent. Morgan, een succesvolle plastische chirurg, neemt het haar moeder nog steeds kwalijk dat ze haar carrière op de eerste plek zette. Als haar relatie met Ben, een oudere beroemde verslaggever, door een schandaal onder druk komt te staan, zoekt ze steun bij de persoon van wie ze het niet had verwacht.

Danielle heeft een fijne schrijfstijl. Het verhaal leest lekker vlot weg, een beetje alsof er een soap in mijn hoofd afspeelde. Wat ik ook knap vond is dat ze in de hoofdstukken meerdere keren wisselt van perspectief. Normaal gesproken vind ik dat verwarrend en irritant, maar Steel heeft het zo goed geschreven dat ik er totaal geen moeite mee had.

Ik vond de age-gap die een grote rol speelt in de liefdesrelatie van zowel Ardith als Morgan met hun partner heel leuk. Steel gaat hier met haar tijd mee en daar was ik aangenaam door verrast. Liefde houdt geen rekening met leeftijdsverschillen. Gevoelens kan je immers niet sturen.

Ik merkte wel dat veel dingen werden herhaald, maar dat blijkt kenmerkend te zijn voor haar boeken. In het begin vond ik dit lichtelijk storend, maar op den duur werd het gewenning. Het voordeel is wel dat je weer makkelijk in het verhaal komt, als je een paar dagen niet hebt gelezen.

Dit boek vond ik leuk genoeg om ook een paar andere Steel-boeken te gaan lezen.

Meer recensies van cinbooksparadise