Spannende tot het eind (en daarna)

Cindy R 02 januari 2026
Van vrouwenthrillers mocht ik het boek Het onrecht van Rianne Meijburg, een kort verhaal van De Verhalenfabriek lezen. Een heerlijk kort verhaal, wat ik in een ruk voor het slapen gaan het uitgelezen.
We maken in het boek kennis met Jacky, deze dame heeft een moeilijke jeugd met uithuisplaatsing meegemaakt en heeft veel behoefte aan warme en vriendschap. Jacky heeft gelukkig goede vriendinnen, maar met de mannen die wij ontmoeten in het boek, heeft zij minder geluk. Met een vriendje wat haar alleen maar gebruikt voor geld en als ze het geen halt toe had geroepen was het haar loverboy geworden. Tot vervelende mannen in een disco en haar baas en collega maken ook aan de lopende band vrouwonvriendelijke opmerkingen. Maar bij deze nieuwe baan met haar vriendin van vroeger zet zij haar schouders eronder en gaat vol goede moed aan de slag met deze nieuwe uitdaging en je ziet haar groeien in haar nieuwe zelfstandigheid.
Op een avond tijdens het hardlopen redt zij een vrouw. Maar als zij de dader denkt te weten, krijgt een boek opeens een verassend plot, welke ik niet had zien aankomen.
En dan het einde van het boek. Ik hoop dat er een vervolg komt, want hoe gaat het nu verder met Jacky?
Ik vond het een heerlijk kort verhaal, waarin ik het superknap vind van de auteur om in relatief weinig bladzijden de lezers de hoofdfiguur zo goed te leren kennen en veel informatie te geven, tegelijkertijd is het boek spannend en wil je het gewoon uitlezen. Dus een dikke vier sterren.

Meer recensies van Cindy R