Spannend boek!
Ik las het boek Hoogmoed van Dennis Verhulst.
Het verhaal speelt zich af in België en met name in Antwerpen. Rechercheur Lottte wordt geconfronteerd met een aantal gruwelijke moorden op jongedames. Maar daar blijft het niet bij. De seriemoordenaar stelt raadsels op, waarbij de tijd gestaag doortikt. Met deze raadsels kan Lotte of de moord voorkomen of het lijk vinden.
Ook zijn de tijdsprongen naar de jeugd van Johannes (de seriemoordenaar goed geschreven. Je komt dan langzamerhand te weten wat er vroeger gebeurd is, en wat de seriemoordenaar als rechtvaardiging voor zijn daden gebruikt. Uit dit boek blijkt wel weer hoe goedgelovig mensen zijn, maar ook hoe je jeugd, relatie met je ouders, mensen kan aanzetten tot gekke dingen.
Ook de switch tussen het perspectief van Johannes en Lotte leest lekker weg.
De moordenaar komt steeds dichterbij, maar ook Lotte komt steeds dichter bij de moordenaar.
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. De scenes zijn heerlijk gruwelijk en de spanning wordt goed opgebouwd in het boek. Ook vind ik het erg leuk als er tijdsprongen naar vroeger gemaakt worden in een boek. En ook de perspectiefwissel tussen de moordenaar en de rechercheur. Zo lees je twee verhalen in 1, die toch weer mooi samenkomen. Ik vond het boek lekker weglezen, er zat een goed tempo en een mooie spanningsboog in. Dit zou ook leuk zijn om verfilmd te worden.
En het leuke van een boeken en film is dat alles kan, zo ook de scene in de tunnel.
Een echte aanrader voor mensen die van een spannend boek houden.
Ook de switch tussen het perspectief van Johannes en Lotte leest lekker weg.
Een echte aanrader voor mensen die van een spannend boek houden.