Minder dan de GGGtM reeks
Misschien lag het aan mijn start met het boek, maar ik kreeg niet echt grip op het personage Red. Het voelde alsof er wat te veel mysterie rondom haar werd opgebouwd waardoor ze niet erg geloofwaardig op me overkwam. Zo vind ik de geheugenproblemen verwarrend. Ik bleef in het begin erg hangen in het gevoel dat de ik-persoon een onbetrouwbare verteller moest voorstellen en dat ze misschien zelfs een ‘imaginaire kameraad’ had meegenomen op de roadtrip…
Kortom, ik zat een beetje op een vals spoor en nadat ik het boek uit had, ben ik nog een keer opnieuw begonnen om het begin te herbeoordelen. Met de wijsheid van achteraf viel er veel op zijn plek maar bleef ik het nog wat te ingewikkeld opgebouwd vinden om er van te genieten.
Alles bij elkaar vind ik het plot te ingewikkeld om geloofwaardig te zijn. Er zaten een paar leuke verrassingen in, maar dit verhaal is voor mij geen hoogvlieger. Als je met Holly Jackson wilt kennismaken beveel ik de drie Good Girls Guide to Murder boeken van harte aan… (en doe deze dan als toetje).