masterplan
“Masterplan” begint met een sterke proloog, waardoor mijn leeszintuigen meteen op scherp stonden.
Een Duitse nazi-wetenschapper redt zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Zeventig jaar later vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats, waardoor een compleet dorp met al haar inwoners van de aardbodem verdwijnt.
Als dit bericht bij de EEAS, European External Action Service, binnen komt wordt Alex de Klerck op deze zaak gezet. Hij krijgt de opdracht een team samen te stellen en af te reizen naar Khartoem voor nader onderzoek.Noodgedwongen wordt er en lokale agent ingeschakeld. Het is echter maar de vraag of hij te vertrouwen is. De zaak waar Alex en zijn team aan werken ontpopt zich langzaam in een alsmaar groter wordend onderzoek met nieuwe ontwikkelingen die je alert houden
In de twee verhaallijnen (heden en verleden)krijgt de lezer een duidelijk beeld hoe de mysterieuze explosie tot stand heeft kunnen komen.
Het verhaal is geschreven in een makkelijke, vlotte en volgbare schrijfstijl die precies goed is gedoseerd. Dit ondanks de diversiteit aan karakters ,die het verhaal ingroeien Door de verschillende locaties waar het verhaal zich afspeelt geeft dit het boek een internationale allure.
Pjotr heeft met ‘Masterplan’ een sterk debuut neergezet, een stoer mannenboek dat zich uitstekend leent voor een stevige actiefilm