Een boeiend fantasyboek! Hopend op een snel vervolg!

congusto 27 juni 2025
De diverse verhaallijnen in het boek zorgen ervoor dat je steeds heel benieuwd blijft naar hoe het verder gaat en hoe lijntjes uiteindelijk bij elkaar gaan komen. Heerlijk vind ik dat. Gedurende het lezen is het door de beeldende manier van schrijven heel goed mogelijk om je een beeld te vormen van het land, de bevolking en de cultuur.
Als je begint met lezen komt er veel op je af. Verschillende werelden en volken die op een of andere manier wel een relatie met elkaar hebben en in iedere wereld zijn een aantal belangrijke personen. Gelukkig is er een appendix (bijlage met beschrijving van het rijk, de geschiedenis en de belangrijkste personen)
Maar als je eenmaal in het verhaal zit, blijft het boeien en moet je verder lezen. Het verhaal wordt heel beeldend beschreven en nagenoeg ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger.
Ik had nooit gedacht dat een fantasyboek mij zou boeien maar dat doet dit boek wel! Ik heb het met veel plezier gelezen.
Door de verschillende verhaallijnen en het grote aantal personen dat er in voorkomt moet je wel geconcentreerd lezen en niet af en toe een paar bladzijden en dan het boek weer een poosje wegleggen, want dan raak je (ik althans) het overzicht kwijt. Maar zoals ik al zei, het boek is dermate boeiend dat je ook door wilt lezen.
En omdat het deel 1 van een serie is eindigt dit boek ook niet als een feel good roman, maar maakt je heel nieuwsgierig naar het volgende boek, dat hopelijk niet te lang op zich laat wachten.
Heerlijk boek. Lezen!