Een boek over Amsterdam met een duister verleden

Cora den Ouden-Holtman 11 september 2025
2025. Fien heeft samen met haar man Fedde een luxe boutiquehotel aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het hotel is internationaal bekend om haar luxe, gastheerschap en de bijzondere manier waarop het is ingericht. Fien woont samen met haar man en bonuszoon in het kleinste grachtenpand van het hotel. Op een dag is ze met haar hulp een kamer aan het schoonmaken en doen ze een vreselijke ontdekking.

New York 3 maanden eerder. Twee hoogbejaarde dames bezoeken een museum. Een van de dames, Sandy, is net weduwe geworden en is bezig haar huis op te ruimen. Dan stuit ze iets vanuit haar verleden. Ze besluit het verleden op te gaan zoeken.

Amsterdam, Keizersgracht 1944. Sara woont samen met haar tweeling Rivka en Amos in een oud pand. Het is een zware tijd in de oorlog. Sara weet niet waar haar man is. Ze probeert zo goed en kwaad als het kan voor haar tweeling te zorgen. Ze gaat daarbij heel ver, heel ver.

Het boek leest als een trein. De hoofdstukken zijn opgedeeld in het heden en verleden en het plot is heel goed uitgewerkt. Ik zag het einde niet aankomen. Laten wij hopen dat deze verhalen verteld blijven worden.

Meer recensies van Cora den Ouden-Holtman