De verloren ziel

Cottenier Ina 03 januari 2026
De Verloren Ziel van Blackmoore Manor is een duister en mysterieus verhaal dat zich afspeelt in een oud Engels landhuis. Blackmoore Manor voelt als een plek waar het verleden nooit echt is verdwenen.
Amelia is de hoofdpersoon van het verhaal. Zij erft het oude landhuis Blackmoore Manor en verwacht er alleen wat stof en herinneringen, maar ontdekt al snel dat er meer aan de hand is en samen met haar vriendin Lucy onderzoeken ze samen de mysterieuze gebeurtenissen in het landhuis omtrent Elisabeth een overleden vrouw wiens geest nog rond waart in het oude landhuis.

Het verhaal draait om het ontdekken van geheimen uit het verleden. Naarmate het verhaal vordert, wordt langzaam duidelijk dat het landhuis verbonden is met een tragische geschiedenis.

Wat mij ergerde was in het eerste hoofstuk van 13 pagina's ik het woord onconventioneel, conventioneel, conventie tegenkwam. Gelukkig waren deze woorden verdwenen bij de volgende hoofdstukken. Ik kwam het woord wel nog eens tegen naarmate het verhaal vorderde maar het stoorde mij niet meer ik dacht alleen ah daar is het woord weer.

Ik hou enorm van mysterieuze , paranormale en bovennatuurlijke verhalen maar hier mocht wel wat meer spanning van pas komen.

Daarentegen vind ik de cover prachtig en ook de tekening bij ieder hoofdstuk van het ijzeren hek en het oude victoriaanse huis op de achtergrond.

Ook de royalty's van dit boek gaan integraal naar de Scottish Charity Air want in veel gevallen maakt medische hulp binnen het eerste uur het verschil tussen leven en dood. Elke donatie helpt hen in de lucht te blijven, te reageren op noodgevallen en ervoor te zorgen dat hulp altijd binnen bereik is.

Van mij krijgt het toch een 3 1/2***

Meer recensies van Cottenier Ina