Dodencel

Cottenier Ina 19 december 2025
Dodencel begint met een huiveringwekkende vondst: op een verlaten terrein wordt het lichaam van een naakte man aangetroffen, met een glad gipsmasker op zijn gezicht en twee zorgvuldig neergelegde vrouwenarmen ernaast .Hoofdinspecteur Erin De Donder en haar team ontdekken al snel dat deze moord deel lijkt uit te maken van een ritueel gebaseerd op Egyptische symboliek en welke boodschap zit daarachter. Terwijl Erin en haar team het patroon probeert te ontcijferen, raakt ze steeds dieper verstrikt in het spel van de moordenaar. Ook ik als lezer probeer de moord op te lossen maar iedereen werd een verdachte in mijn ogen.
Er zijn ook 2 verhaallijnen. Het verleden in Rwanda met zijn gruwelijke genocide moorden. En het heden. Je probeert de link te leggen? Je weet dat ze iets met elkaar te maken hebben maar je kan er de vinger niet op leggen. Naarmate het verhaal vordert wordt de spanning ook opgebouwd en heb ik de laatste pagina met een voldaan gevoel gelezen.

Meer recensies van Cottenier Ina

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.