Mungo
4 1/2 ****
Het verhaal speelt zich af in de buitenwijken van Glasgow in de jaren '90 en vertelt het verhaal van de 15-jarige protestantse Mungo. Hij groeit op in een disfunctioneel gezin: zijn moeder is alcoholiste, zijn oudere broer Hamish leidt een gewelddadige bende, en zijn zus Jodie probeert te ontsnappen aan de realiteit door zich te richten op haar studie. Maar dan ontwikkelt Mungo een verboden liefde voor James, een katholieke jongen met een passie voor duiven. Hun relatie moet geheim blijven in een omgeving waar zowel religieuze als seksuele intolerantie de norm zijn.
Het verhaal begint waarbij Mungo dik tegen zijn zin met 2 mannen op een kampeertrip vertrekt op vraag van zijn moeder en ik begreep niet zo goed waar het verhaal heen ging maar wat een aangrijpend verhaal terug. Mungo en zijn harde ervaringen zullen nog een tijdje blijven nazinderen.
Een aanrader om te lezen.
Een aanrader om te lezen.