Cost
Ik wist al dat ik een pareltje in handen had, ik heb dit boek jaren geleden namelijk al eens gelezen. We maken kennis met Julia, een gescheiden vrouw met twee volwassen zonen, Julia wordt geconfronteerd met de heroine verslaving van haar jongste zoon Jack. De hele cirkel van rouw wordt mooi beschreven in dit boek. De onmacht, het ongeloof, de vechtlust, de frustratie, de angst en de schaamte vechten om voorrang. Niet alleen bij Julia maar ook bij Jacks vader, broer, tante en grootouders. Ondanks alle pogingen lukt het Julia niet om haar zoon te redden. Het voelt als falen.
Roxana Robinson weet ook heel treffend de beleving van de ernstig verslaafde Jack vast te leggen. Zijn drang om te scoren, het decorumverlies, de schaamte maar ook het anti sociale denken, het "junkie gedrag" wordt treffend weergegeven. De eens zo sociale jongen is al lang voor diens dood overleden. Jack overlijdt uiteindelijk aan een overdosis, maar Jack zelf was al langer verdwenen. Ook Jacks oma maakt dit proces door. Deze hoogbejaarde vrouw verliest haar geheugen. Ook haar oneerlijke strijd wordt mooi weergegeven.
Al met al geen "feel good" boek maar wel eentje die je meeneemt en aan het denken zet.