Verbroken stilte

Cynthia 04 juli 2025
Dit is het tweede deel in de Kuipers & De Bont serie. Ik vond in het eerste deel de dynamiek tussen Lara de Bont, de gedragsdeskundige, en Vincent Kuipers, de onderzoeksjournalist, heel leuk, dus ik was benieuwd naar het tweede deel. Elf jaar geleden is er een paardentrainster overleden en men ging ervan uit dat het een ongeluk was. Deze zaak wordt nu, op verzoek van de moeder van het meisje, weer heropend. Lara gaat samen met Vincent weer een podcast maken over deze coldcase. Ook is Vincent nog steeds bezig met een onderzoek naar een drugszaak. Lara blijkt hierover meer te weten, maar de vraag is of ze dit zal delen met Vincent. Er lopen dus twee verhalen langs elkaar heen en beetje bij beetje krijg je over beide verhaallijnen meer informatie, zodat je kunt meedenken hoe het in elkaar zit. Je leest ook weer meer over de privélevens van Lara en Vincent, waardoor je ze beter leert kennen en ze realistischer aanvoelen. Het verhaal heeft een fijne schrijfstijl en ik ben benieuwd naar een eventueel nieuw deel van dit duo. Het is een meeslepend en intrigerend boek, dat je van begin tot eind geboeid houdt.

Meer recensies van Cynthia