Een must-read feelgood!
Waar te beginnen? Bij de heerlijk cynische Floor, de prachtige Schotse omgeving, de plottwists waarvan je ogen verwijden of de razend knappe schot in een mini kilt?
Een schot in de roos is een heerlijke feelgood die je niet alleen laat lachen, maar waarbij je ook een traantje moet wegslikken. In dit verhaal gaat documentairemaker Floor op zoek naar haar vader in het ruige Schotland. Daarbij wordt ze vergezeld door de woest aantrekkelijke Schot, Owen. Zal het Floor lukken om haar vader te vinden?
Het kenmerkende Iris-sausje die eroverheen is gegoten, zorgt ervoor dat er heerlijke humor inzit. Zoals altijd schrijft Iris lekker vlot. Daardoor kan je het boek met moeite wegleggen. Ik merkte zelfs dat ik op het laatste langzamer begon te lezen, enkel omdat ik niet wilde dat het verhaal afgelopen zou zijn.
Een schot in de roos is een absolute must-read voor iedere feelgoodliefhebber! Deze vijf-sterren zijn dan ook meer verdient (als ik het meer sterren kon geven, dan had ik dat zeker gedaan).
** Een paar van mijn favoriete quotes **
"Het laatste onderwerp dat ontweken werd alsof het een IKEA-handleiding van een Billy-boekenkast was, heette Robert Dawson."
"Ze zou me alles wijs kunnen maken, want ik heb ongeveer evenveel verstand van tarotkarten als van de voortplantingsorganen van pissebedden."
"De oude Chevy zuipt bezine zoals Captain Jack Sparrow dat met rum doet."
"De kilt reikt tot halverwege zijn bovenbenen, waardoor hij er nu meer uitziet alsof hij uit de videoclip van 'Baby One More Time' is ontsnapt."
"Owens korte rokje wappert in de wind en ik vang een glimp op van de zwarte boxershirt die hij daaronder draagt. Cultuurbarbaar."
"Het voelt plotseling alsof de lucht die tussen ons in zit knettert met voldoende spanning om autoantennes te frituren."
** Een paar van mijn favoriete quotes **
"De oude Chevy zuipt bezine zoals Captain Jack Sparrow dat met rum doet."