Advertentie

In the middle of nowhere is een heerlijke zomerse feel good roman. Doe je schoenen uit, beentjes omhoog en nestel je lekker met een cocktail in een stoel. Want dit boek helpt je meteen te ontspannen.

Door ontvangt het nieuws dat haar opa Boaz, die ze al een hele poos niet meer gezien heeft, overleden is. Met gemengde gevoelens hoort ze de notaris babbelen over van alles nog wat, maar haar aandacht wordt getrokken wanneer de notaris het heeft over voorwaarden. Voorwaarden?! Ja! En wat voor een voorwaarden! Als Door aanspraak wilt maken op de erfenis van haar opa, zal ze moeten voldoen aan 3 voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat Door voor 1 maand in de boerderij van haar opa moet gaan wonen. In een rap tempo doen zich een hoop vervelende gebeurtenissen voor en besluit Door om in te gaan op de voorwaarden van opa Boaz. Ze neemt de trein naar de Achterhoek en vertrekt naar de boerderij van opa Boaz. En daar begint ze aan een hoop misverstanden in the middle of nowhere!

Door is het hoofdpersonage en als lezer kun je niet anders dan als een blok voor haar vallen. Door is een fantastisch mens met ontzettend veel humor en durf om haar leven om te gooien. Haar chaotische karakter is aandoenlijk en je gunt haar het beste. Je wordt simpelweg verliefd op haar karakter en je zou graag willen dat je een Door in je eigen leven had. De verdere personages doen ook iets met je als lezer. Je wilt ook een man zoals Wes, een vriendelijke opa zoals Boaz, een vriendin zoals Hettie en je wilt absoluut niet dat je Amelia als aartsvijand krijgt. Kortom de personages zijn herkenbaar, realistisch en gedetailleerd beschreven.

Het boek sprankelt van alledaagse en herkenbare situaties.. Niet alleen de personages zijn herkenbaar, maar ook de gebeurtenissen, de emoties en de heerlijk ongedwongen sfeer. De lezer zal zich nestelen in een sfeer van gezelligheid en huiselijkheid . De schrijfstijl en de hoofdstukken zijn kort en krachtig, maar ook humoristisch. Het is losjes en amusant en de lezer zal door het boek heen vliegen.

Reacties op: Verdorie, heb ik het boek nu al uitgelezen?!

114
Misverstand in de middle of nowhere - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners