Advertentie

Locke neemt de lezer in deze roman mee naar het oord Lark in het oosten van Texas, een gebied waar 150 jaar na de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten racisme en het gedachtegoed van de KKK nog aan de orde van de dag is en de Arian Brotherhood welig tiert. Kort na elkaar worden er 2 lichamen gevonden, de één zwart, de ander wit.
De tijdelijk geschorste Texas Ranger Darren Matthews, verliet Texas jaren geleden, maar keert nu terug in een poging recht te doen aan de gemeenschap en de slachtoffers. Hij beland in een broeierige regio waar de tegenstellingen groot zijn, de wet niet voor een ieder hetzelfde is en het moeilijk opereren is voor een buitenstaander.

Locke geeft een inkijk in het zuid oosten van de Verenigde staten, een gebied met nog altijd zijn eigen ongeschreven wetten en gedachtegoed, Ze creëert een verhaal waar afkomst, diepe wonden, verhoudingen racisme en tradities prachtig worden beschreven. Broeierig meandert het verhaal naar de climax, onderweg diep onder de huid kruipend.

Voor de spanningzoekers: Het boek is in de markt gezet als thriller, dat is het echter niet en spannend wordt het nooit

de Afro-Amerikaanse auteur Attica Locke (1974, Houston, VS), heeft reeds 5 boeken op haar naam staan, Blue brid, Blue bird is haar vierde en werd beloond met
Edgar Allan Poe Award 2018 voor beste roman van het jaar

Reacties op: het broeierige zuiden

41
Bluebird, bluebird - Attica Locke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners