Advertentie

In de laatste jaren van zijn leven verschenen onder de naam Clancy al boeken , "in samenwerking met co-schrijvers". Nadat Tom Clancy in 2013 overleed, zijn er onder zijn naam nog vele boeken verschenen geschreven door een wisselende groep "ghost-writers". Dit in 2018 geschreven en in 2020 naar het Nederlands taalgebied gebrachte "Eer en geweten" is het 2e "Clancy" boek dat geschreven is door voormalig politieagent Marc Cameron (1961, Weatherford,Texas, VS). Sinds 2011 full time schrijver, Onder zijn eigen naam publiceerde hij reeds 13 werken, waarvan er geen één naar het Nederlands is vertaald. In 2019 schreef hij Tom Clancy's - Code of Honnor, dat tot dusver niet is vertaald naar het Nederlands.

De introductie van Jack Ryan vond in 1984 plaats met het verschijnen van "The Hunt for Red October" . Ryan werd omarmd, vele boeken volgde en ook Hollywood verfilmde vele titels tot kaskrakers, de rest is geschiedenis.
Jack Ryan de wetenschapper, die analist werd en het schopte tot President van de Verenigde Staten. Patriot en redder van de wereld. Menig wereldoorlog voorkomend en bestrijder van het kwaad uit Rusland,Noord Korea,Iran, etc,etc
Ja het Ahoea gehalte is er in al de jaren niet minder op geworden, en het verhaal gaat dat Clancy jaren sliep onder een dekbed gemaakt van de stars and stripes.

Eer en geweten is dus het zoveelste boek rond Jack Ryan,absoluut niet vernieuwend en het doet in sommige opzichten wat ouderwets aan. Maar dat is ook wat je wilt. Je onderdompelen in ouderwetse spanning, wereld redden, spionage, techno en een staaltje de goede en de slechte. En dat is wat je krijgt.
Cameron haalt zeker niet het niveau van Clancy in zijn vroege werk, maar dat haalde Clancy zelf na Ereschuld uit 1994 ook niet meer..

Gewoon een eerlijk boek, wat geeft wat je mag verwachten van een Clancy
.

Reacties op: Prima Clancy erfenis

14
Eer en geweten - Tom Clancy Marc Cameron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners