Advertentie

Na zijn instap in de keiharde internationale drugshandel, en de rollercoaster die daar op volgde is de Brabander Nick veroordeeld tot een gevangenisstraf van 60 jaar en slijt hij zijn dagen in de beruchte gevangenis "La Modelo" in Bogotá. De enige drijfveer die Nick nog heeft is Wraak. Wraak op Chucho, het nieuwe kopstuk van het Colombiaanse Popayàn-kartel die Nick alles afnam, zijn vrouw vermoorde, zijn kind ontvoerde en het opvoedt als zijn eigen dochter (lees - King Coke). In La Modelo leert Mick, Tiberio kennen, een gangster uit Los Angeles die eveneens door toedoen van Chucho achter de tralies is beland. En de Oorlogsveteraan ui de Bosnische oorlog Prilaz, die het zelfde lot beschoren was. Met deze partners in crime probeert Mick te overleven in de hel van La Modelo en broeden ze op een plan voor de ultieme wraak op Chucho.

Veel meer dan in King Coke, wat aan elkaar hangt van actie-op actie neemt Kramers de tijd om de karakters uit te diepen. Met name het verleden van Tiberio en Prilaz en hun getroebleerde verleden komen uitgebreid aan bod. Dit zorgt ervoor dat het boek vele malen beter in balans is dan zijn voorganger (overigens prima los te lezen, al geeft het lezen van boek 1 wel meerwaarde aan dit verhaal) Grappig is het feit dat Kramers zijn boel aftrapt op een historisch gewichtig moment - nl de Twin Towers net voor het moment dat het eerste vliegtuig zich in één van de torens boort -
Ook dit boek is weer niet geschikt voor tere zieltjes, De keiharde wereld van drugs en de beruchte La Modelo prison zit vol geweld en een leven is er niets waard. De onwaarschijnlijke en onvoorwaardelijke vriendschap tussen Mick, Prilaz en Tiberio is de hoeksteen van het verhaal, en hoewel zij alle drie ook zeker niet "schoon" zijn kan je zeker sympathie voor hen opbrengen. - uiteindelijk is er maar één ding wat hen drijft Wraak, maar wel uit liefde voor hun geliefden.

Dannis Kramers (1974) studeerde journalistiek in Utrecht. Na een periode werkzaam geweest te zijn bij de schrijvende pers, belande hij in de televisie industrie. Hij werkte hier vnl aan documentaires en series. De ervaringen die hij hier opdeed heeft hij verwerkt in zijn debuut King Coke, en heeft hij vervolgd in Wraak.

Reacties op: Wraak uit liefde

8
Wraak - Dannis Kramers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker