Ondergang (Het College #3) – Tine Bergen
Het College van directeur Verdyck wordt weer eens opgeschud wanneer hun bus met 10 studenten waarvan 7 Japanse uitwisselingsstudenten en drie van hun eigen studenten verdwijnt voor het zelfs de school kan bereiken. Kort daarna arriveert een doos vol afgesneden haar van de verdwenen studenten gericht naar de directeur met een waarschuwing dat er elke ochtend verder gesneden zal worden totdat er voor elke persoon op de bus een vrijwillige vervanger wordt opgegeven.
Ondertussen probeert de inspecteur van de zaak van de seriemoordenaar verder in te gaan op Lotte. Wat is er in die fietsenstalling gebeurt? Wat is er op het eiland gebeurt? En wie heeft de touwtjes in handen? Maar Lotte laat weinig los.
Daarbij mag Nina haar blog verderzetten en begint ze al snel de verdwijning te analyseren en enkele mensen te verdenken wat dan ook de aaandacht van de politie aantrekt.
En wat een knaller om de reeks te eindigen. Dit is één van de weinige reeksen die ik ken die je zo goed meesleept in het psyché van zijn karakters en hoe die kan ontwikkelen of zelfs aftakelen. Ik denk dat de reeks zo goed werkt niet zo zeer om het mysterie maar om hoe de karakters erin afdwalen en zichzelf erin kwijtraken.
Door de korte afwisselende hoofdstukken en goeie opbouw lezen Tine Bergen’s boeken vlot en is de intrige nooit ver weg. Het laatste deel in Het College toont perfect hoe goed de hele reeks is uitgeplant en in elkaar gestoken. Ik kan haast niet wachten wat Tine Bergen in de toekomst zal uitbrengen.
Rating: 4,5/5
meer op de blog: https://deboekendraak.wordpress.com/2020/09/20/ondergang-tine-bergen/
Rating: 4,5/5