Egyptische fantasy
De historische fantasy 'De bronzen stad' is geschreven door Shannon Chakraborty. De oorspronkelijke titel is 'The city of brass' en is vertaald door de vertaalzusjes. 'De bronzen stad' is het eerste deel van de 'The Daêvabad' trilogie.
De trilogie 'The Daêvabad' is de doorbraak geweest van de Amerikaanse auteur Shannon Chakraborty. En inmiddels is Shannon bezig met een nieuwe trilogie.
'De bronzen stad' speelt zich af in Egypte in de 18e eeuw. Nahri is een 20 jarige oplichtster en dief. Nahri weet niet waar ze vandaan komt en snapt niet hoe het komt dat ze mensen kan genezen. Ook kan ze alle talen verstaan en spreken. Tijdens een ceremonie roept ze per ongeluk een Daêva op, die haar gaat helpen.
'De bronzen stad' staat vol bijzondere woorden. Gelukkig staat er aan het einde van het boek een woordenlijst, dat helpt iets. Door deze aparte woorden is het boek lastiger te lezen en vraagt dus aardig wat concentratie.
Het is wel een origineel verhaal, waarbij op verschillende momenten dingen gebeuren die je niet ziet aankomen. Soms erg moeten lachen, bijvoorbeeld bij dit stukje:
'Ik ga niet naast jou in een tempel voor vissenorgies slapen.'
Er gebeuren ook genoeg spannende dingen zoals dit stukje:
''Niets hoor', loog Ali, terwijl de boekrol van hagedissenhuid kronkelde en zijn schubben liet zien.'
'De bronzen stad' krijgt van mij 2,5 ster.
Instagram:
@De_rijdende_boekenwurm