Een beklemmend verhaal over verlies, geheimen en de donkere kanten van een moeder-dochterband

Iliana Xander schrijft al sinds haar tienerjaren verhalen en heeft inmiddels, onder verschillende pseudoniemen, meer dan twintig boeken op haar naam staan. Ze heeft een scherp oog voor menselijke emoties en weet dit te combineren met spannende, psychologische verhaallijnen.

De moeder van Mackenzie Casper is een succesvolle auteur van duistere thrillers en komt om bij een verdacht ongeluk. Tijdens de herdenkingsdienst ontvangt Mackenzie een brief van een anonieme fan van haar moeder. Wat begint als een teken van medeleven verandert al snel in iets verontrustenders. De brieven onthullen dat haar moeder veel geheimen met zich meedroeg en dat er meer achter haar dood schuilgaat dan aanvankelijk gedacht.

Het verhaal ontvouwt zich langzaam, waarbij de lezer stukje bij beetje de verborgen waarheden ontdekt. De schrijfstijl van Iliana Xander is prettig en meeslepend. Ze creëert een duistere en geheimzinnige sfeer waarin niets is wat het lijkt. Korte hoofdstukken met cliffhangers houden het tempo hoog en zorgen ervoor dat de spanning voortdurend aanwezig blijft zonder dat het gehaast aanvoelt. De thema’s verlies, rouw en familiegeheimen geven het verhaal emotionele diepgang.

Mackenzie als hoofdpersoon is geloofwaardig en interessant, haar emoties en onzekerheden zijn tastbaar waardoor de lezer makkelijk met haar meeleeft. Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit Mackenzie’s perspectief, afgewisseld met brieven en terugblikken uit het verleden. Deze vertelvorm versterkt de gelaagdheid van het verhaal en laat zien hoe het verleden en het heden met elkaar verweven zijn. De plottwists zijn slim geplaatst en zorgen ervoor dat de lezer meerdere keren op het verkeerde been wordt gezet, wat het boek extra spannend maakt. Het enige minpuntje is dat het einde wat afgeraffeld kan aanvoelen, waar sommige lezers mogelijk iets meer afronding hadden verwacht.

'Liefs, mama' is een meeslepende psychologische thriller vol geheimen, emoties en onverwachte wendingen. Fans van auteurs als Freida McFadden, Joël Dicker en Gillian Flynn zullen dit boek zeker waarderen. Een aangrijpend verhaal over verlies, vertrouwen en de onbreekbare band tussen moeder en dochter.

Voor VrouwenThrillers las ik Liefs, mama van Iliane Xander, uitgegeven door Uitgeverij Cargo, waarover ik mijn eerlijke mening mocht geven.

Meer recensies van De Rijdende Boekenwurm

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.