De tattooverzamelaar

De Rijdende Boekenwurm De Rijdende Boekenwurm
9 mrt 2023

'De tattooverzamelaar' krijgt van mij 3 sterren.

Marni Mullins is een tattoo artist en tatoeëert mensen tijdens een Tattoo Convention. Als ze even pauze neemt haalt ze een beker koffie, ze wil de beker in een container gooien en ontdekt daar een lichaam.

De net gepromoveerde Inspecteur Sullivan krijgt de zaak toegewezen en stuit op interne problemen en heeft het erg moeilijk om de dader te vinden.

Eén, twee, die tattoo neem ik mee.
Drie, vier, gevild als een dier.
Vijf, zes, mijn lievelingsmes.
Zeven, acht, denk niet dat ik wacht

'De tattooverzamelaar' is een goede thriller met leuke plottwists. En is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Zo zijn er ook hoofdstukken vanuit het oogpunt van de dader. Deze zijn in cursief geschreven.

Wat dit boek ook laat zien is dat een team goed moet samenwerken met elkaar. En dat als er mensen worden tegengewerkt dit averechts werkt. Dat de inspecteur zo wordt tegengewerkt is een minpuntje van het boek.

De manier van moorden heeft  Alison Belsham leuk bedacht en is erg origineel, waardoor dit toch een leuke thriller is om te lezen.

De thriller 'De tattooverzamelaar' is geschreven door Alison Belsham en vertaald door Yvonne de Swart en Betty Klaasse.

Uitgeverij: The House of Books
Isbn: 978 90 443 5388 4