Een heerlijke roman!

De roman 'Het weesmeisje' is geschreven door Anna Jacobs en is vertaald door Sylvia Wevers. Het is het eerste deel uit de serie 'Weesmeisje'. Anne Jacobs is momenteel een van de succesvolste auteurs van dit moment. Deze serie heeft voor haar grote doorbraak gezorgd. 'Het weesmeisje' kwam als eerste in het Duits uit onder de titel 'Die Tuchvilla'.

'Het weesmeisje' speelt zich af in Augsburg in 1913. Het weesmeisje Marie gaat werken als keukenmeid in een groot huis van de familie Melzer. Ze zijn erg rijk geworden door hun textielfabriek. Marie raakt bevriend met een van de dochters en komt achter een groot geheim!

'Het weesmeisje' is een heerlijke roman waarin je wilt blijven lezen. Dankzij de leuke wendingen in het verhaal blijft het interessant. Als je van de schrijfster Lucinda Riley houdt dan zal je deze schrijfstijl ook bevallen.

Er is een duidelijk verschil tussen nu en toen. Waardoor er grappige dingen worden gezegd. Zoals dit voorbeeld:

'Hij heeft van voren een ding. Waarmee hij ook kan plassen. 'Oh dat, zei Elisabeth.'

Dit is een gesprek tussen de twee zussen, Elisabeth en Katharina, over wat er gaat gebeuren in een huwelijksnacht. Maar ook erge dingen zoals dit voorbeeld:

'En wat wil jij?' 'Je baan verliezen en met een bastaard rondlopen?'

Een roman is vaak voorspelbaar, dat is deels in dit boek ook zo. Al gebeuren er absoluut dingen die je niet ziet aankomen. En vooral het einde is anders dan je denkt.

'Het weesmeisje' krijgt van mij 4 sterren en ik ga absoluut verder met deze reeks!

Instagram: @De_Rijdende_Boekenwurm

Meer recensies van De Rijdende Boekenwurm