Niet voor iedereen

De Rijdende Boekenwurm De Rijdende Boekenwurm
5 mrt 2025

Allereerst: dit boek bevat een compleet alfabet aan trigger warnings. Denk goed na of je hier tegen kunt voordat je eraan begint.

'Waar is Molly?' Is een dark romance-verhaal en een spin-off van de Kat en Muis-serie. De vorige twee delen vond ik erg goed, maar dit boek viel voor mij wat tegen. Het voelde te kort, waardoor het minder impact had. Daarom geef ik het drie sterren.

Het verhaal volgt twee verhaallijnen. We volgen Molly, die door haar vader is verkocht en gevangen wordt gehouden door een stel pedofielen. Gelukkig weet ze te ontsnappen. Daarnaast maken we kennis met Cage, een van de werknemers van Legion. Door middel van flashbacks krijgen we ook een inkijkje in het verleden.

Het boek begint sterk, maar de spanning neemt al vrij snel af. In de vorige delen bleef de opbouw veel langer hangen, wat voor mij beter werkte. Waarschijnlijk komt dat doordat Waar is Molly? Een kort verhaal is.

Gezien het plot vermoed ik dat er nog een vervolg komt. Hopelijk is dat boek wat langer, zodat het weer net zo sterk wordt als de eerdere delen.

'Waar is Molly?' Is de vertaling van 'Where’s Molly?', geschreven door H.D. Carlton en vertaald door Stefanie van Mol.

Meer recensies van De Rijdende Boekenwurm