Advertentie

Ruim tien jaar geleden overleed Elisa, de zus van Maddy. De zus in wiens schaduw Maddy altijd stond. Elisa was mooi, populair en overal goed in. Ze werd door iedereen, ook door hun ouders, op handen gedragen terwijl niks wat Maddy deed ooit goed genoeg was.

Na haar dood is die band met haar ouders niet echt beter geworden. Sterker nog, Maddy heeft het gevoel dat haar ouders liever haar kwijt waren geraakt dan Elisa (haar ouderlijk huis is ook een soort een 'Elise-paleis' geworden)...
Op een dag loopt ze Frenkie tegen het lijf; de ex en grote liefde van haar zus. Hoewel hij haar niet direct herkent, raken ze in contact en groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Maar is Frenkie, die het hart van haar zus brak, wel te vertrouwen? En is het niet not-done om met de ex van de overleden zus te daten?? Maddy komt steeds meer oog in oog te staan met haar verleden, terwijl ze dat zo hardnekkig probeerde weg te stoppen...

******

Wow: wat een prachtig boek! Tranen met tuiten aan het einde van het verhaal, zo puur en eerlijk geschreven. De personages zijn mooi neergezet, en door de "Nu"-hoofdstukken met Maddy en de "Vroeger" -hoofdstukken met Elisa krijgt je een mooi beeld van hoe de twee totaal verschillende zussen, dezelfde situatie hebben beleefd. Ook het schuldgevoel en het verdriet van Elisa zijn zo eerlijk (bijna rauw) weergegeven, dat je haar gevoel ook zelf begint te voelen. Hoe zij enerzijds liefde maar anderszijds ook 'haat'/afgunst voelt naar haar zus en eigenlijk het verlies nooit echt heeft verwerkt.

Een een hele hele hele grote aanrader voor lezer die een 'feelgood met een rauw randje' willen lezen! Groot compliment aan schrijfster Gillian King! Zo mooi hoe dit prachtige verhaal (met een zwaarder thema als dood/rouw) je vanaf de eerste pagina vastgrijpt en ook na de laatste pagina niet direct loslaat... Lezen dus! Kleine tip: leg alvast een doos tissues klaar!

Reacties op: Eerlijke, pure & rauwe Feelgood

162
Ik vergeet je niet - Gillian King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken