Recensie: Het perfecte huwelijk – Jeneva Rose
In 2020 debuteerde de Amerikaanse auteur Jeneva Rose met haar psychologische thriller ‘Het perfecte huwelijk’. Daarna volgden nog vele boeken en snel kreeg ze een plaats in de New York Times bestsellerlijst..
‘Het perfecte huwelijk’ werd genomineerd voor de Goodreads Thriller Award en werd in meer dan 25 landen vertaald. Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 2 miljoen exemplaren over de toonbank gerold. En het blijft niet alleen bij het boek: ‘Het perfecte huwelijk’ wordt verfilmd door Picture Perfect Federation!
In ‘Het perfecte huwelijk’ maken we kennis met het echtpaar Sarah en Adam Morgan. Sarah is 33 en is een van de succesvolste strafpleiters in Washington D.C. Haar leven verloopt perfect net zoals ze het gepland had. Haar man Adam is een auteur. Zijn debuut was een groot succes, maar de opvolgers waren een voor een een flop. Het is al jaren geleden dat hij nog een boek geschreven heeft. Sarah en Adam zijn 10 jaar getrouwd en kunnen elkaar nog altijd niet weerstaan. Maar toch vertoont hun perfecte huwelijk enkele barstjes.
Als succesvol strafrechtadvocaat werkt Sarah veel en heeft ze het gevoel dat ze Adam teleurgesteld. Adam heeft dan weer een schuldgevoel tegenover Sarah omdat hij haar niet kan geven wat ze verdiend. Het is Sarah die het geld binnenbrengt en dat wringt toch bij hem.
Maar Adam heeft het perfecte evenwicht gevonden. In hun vakantiehuis in de bossen begint hij een hartstochtelijke affaire met serveerster Kelly Summers. Zij geeft hem wat Sarah hem niet kan geven. Zo maken de twee vrouwen het geluk van Adam compleet.
Al twee jaar loopt alles perfect tot op een morgend Sherif Stevens aan zijn deur staat en hem vragen stelt over een vrouw die doodgestoken is in het vakantiehuis van Adam en Sarah. Het slachtoffer is de minnares van Adam. Vanaf dat moment stort zijn leven als een kaartenhuisje in elkaar.
Adam wordt gearresteerd op verdenking van moord, maar hij blijft zijn onschuld uitschreeuwen. Zijn echtgenote heeft het moeilijk met wat ze over haar man te horen krijgt. Ook al heeft hij een misstap begaan, ze zweert erbij haar man te verdedigen in deze zaak. Maar is Adam écht zo onschuldig als hij zelf beweerd?
‘Het perfecte huwelijk’ is een knap geschreven psychologische thriller van Jeneva Rose. Het verhaal wordt verteld in afwisselende hoofdstukken uit het perspectief van Adam en Sarah. Dit maakt het verhaal nog sterker omdat de emoties van de personages perfect in beeld gebracht worden en als lezer kom je alles te weten wat er in hun leven heeft afgespeeld, zowel in het verleden als in het heden.
Als lezer leef je volledig met de twee hoofdpersonages mee. Je vraagt je af Wat zou ik doen als ik in de schoenen van Sara zou staan? Zou ik mijn man die mij bedrogen heeft verdedigen? En is Adams echt zo onschuldig als hij beweert?
Velen beweren dat ze niemand zouden kunnen vermoorden, maar iedereen kan door bepaalde omstandigheden in zo’n situatie terechtkomen waarin je in staat bent om iemand iets aan te doen. Is Adam in deze situatie terechtgekomen? Of is hij er echt ingeluisd?
Deze fantastische psychologische thriller is een combinatie van spanning en romantiek. De lezer wordt vanaf de eerste pagina meegezogen in dit goed opgebouwde verhaal waarin niets is wat het lijkt te zijn. Of Toch? Telkens als je denkt het antwoord gevonden te hebben, blijkt het dat de auteur je op het verkeerde been gezet heeft. ‘Het perfecete huwelijk’ is een fantastische vrouwenthriller waarin je vanaf de eerste pagina meegezogen wordt, met een heel verrassend einde. Na het dankwoord heeft de auteur nog exclusief bonusmateriaal waarin we te weten komen hoe het jaren later met Adam en Sarah gaat.