Heerlijke feelgood

Het verhaal neemt je mee naar Ierland in de jaren dat een computer en een floppy disc nog in zijn beginschoenen stonden. Zo ben je meteen mee met de tijdsgeest van dit romantische boek. Ook fragmenten uit het verleden van bepaalde personages komen aan bod, waardoor het boek nog meer diepgang krijgt. Ik leerde er ook in bij dat echscheidingen tot midden de jaren 90 verboden was in Ierland. Dat wist ik helemaal nog niet, maar speelt zeker een grote rol in De Ierse Sleutel.

Dit boek is een aanrader als je net als mij houdt van de vibes van ´Virgin River´ en ´Falling Inn Love´. Ik zag de scènes in mijn hoofd al afspelen hoe dit boek verfilmd zou kunnen worden. De sfeerschepping en beschrijvingen zijn helemaal op punt.

! Kleine spoilers !

Grace krijgt op de dag van haar huwelijk een sleutel van haar oma. Die sleutel bied Grace de kans om samen met haar dochtertje Olivia te vluchten van haar narcistische man. Het is de sleutel van een huisje in Ierland, maar daar blijkt bij aankomst niet veel van over te blijven. Ze probeert zo min mogelijk sporen achter te laten, maar lukt dat ook?
Ze wordt warm onthaald door de bewoners en het is heel mooi hoe de familiebanden hersteld worden na heel wat jaren.

Meer recensies van deboekenkastvantessa