Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Een verhaal dat literair erg vakkundig in elkaar zit

deboekenwurmpjes 01 maart 2026
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit het meest bijzondere en rare boek is dat ik ooit heb gelezen haha! Een verhaal over drie vrouwen die verbonden zijn met elkaar. Op een dag worden ze wakker zonder hartslag en met een onverzadigbare honger. Maar geen honger zoals wij stervelingen die kennen.. Je wordt als lezer meegenomen in een groots verhaal dat zich afspeelt in verschillende tijdperken en continenten, in een wereld van vampieren, tranen van bloed, vrouwenliefde en dood.

Ik las mooie recensies over diepere thema's die in het verhaal zijn verwerkt, maar ik vond dit zelf lastig te ontdekken. Ik denk dat dit komt omdat dit genre zó buiten mijn comfortzone ligt, dat de vampier-vibe mij afleidde hiervan. Ik kan me voorstellen dat de fantasy-liefhebbers onder ons dit boek waarschijnlijk heel anders zullen ervaren dan hoe ik het als groentje heb beleefd.

Ondanks dat het dus totaal niet mijn smaak is, zie ik wel dat dit verhaal literair erg vakkundig in elkaar zit. Ontzettend sfeervol, sterke karakters, enorm kunstig geschreven en omgeven met een donker randje, die mij 600 pagina's lang aan de bladzijdes gekluisterd hield. Ik vond het helemaal niks, en toch ook helemaal geweldig. Als je dat voor elkaar krijgt dan ben je wel echt een groot schrijfster hoor haha! Een hele bijzondere leeservaring van een boek dat ik niet snel zal vergeten!

Meer recensies van deboekenwurmpjes