Dit verhaal bezorgt je heerlijke uurtjes leesplezier!
Ik las het boek 'De leesclub' van Martin scherstra, die mij aantrok door een aantrekkelijk kleurrijke cover én een mannelijke schrijver. Ik werd heel benieuwd naar deze leesclub!
In het fictieve Friese kustdorpje Suyderbaai volgen we het wel en wee van vier heel verschillende vrouwen. Naast het bespreken van het boek dat ze gezamenlijk lezen, zijn ze vooral ook goede vriendinnen die hun lief en leed met elkaar kunnen delen. Je wordt meegenomen in lekker dorps geroddel, liefde voor lezen en de belevenissen die elke vriendin op dat moment, afzonderlijk en gezamenlijk, doormaakt.
Wat is 'De leesclub' een leuk boek zeg! Ik heb echt genoten van de knusse en sfeervolle schrijfstijl van de schrijver. Suyderbaai en zijn bewoners zijn net echt, zeker als het dorpse leven je bekend is.
Je leest vanuit het perspectief van alle vier de dames, hierdoor leer je ze goed kennen en wil je eigenlijk niets liever dan aansluiten bij hun gezellige vriendinnenleesclubje. Hier en daar speelt er een vleugje mysterie, maar is het verhaal ook een tikkeltje voorspelbaar. Maar bij een heerlijke cosy feelgood mag dat ook he?
Nogmaals, echt een leuk boek en een fijne weglezer die je wat heerlijke uurtjes leesplezier zal bezorgen!