Een boek voor echte taalliefhebbers

deboekenwurmpjes 17 februari 2026
Ik mocht in een interessant verhaal duiken! Op de redactie van de Clarendon English Dictionary komt een anonieme, cryptische brief binnen. Redacteur Martha komt er al snel achter dat er wordt gehint naar het jaar waarin haar zus Charlie verdween. Meerdere brieven volgen en samen met haar collega’s Alex, Saf en Simon gaat Martha op onderzoek uit. Bewaarde Charlie een groot geheim? En waar is zij gebleven?

Dit verhaal weet je aandacht goed vast te houden! De personages zijn goed neergezet. De schrijfstijl is prettig, ondanks de soms moeilijke woorden. De lengte van de hoofdstukken zijn precies goed. Dat alles in combinatie met een sterke verhaallijn dat je boeit tot de laatste bladzijde.

Een heel grote rol in dit verhaal heeft (oude) taal. Je kunt heel goed merken dat schrijfster Susie Dent helemaal thuis is in deze wereld. Dit boek is dan ook op het lijf geschreven voor echte taalliefhebbers. De vertaling van dit boek zal ongetwijfeld een leuke, maar uitdagende klus geweest zijn voor vertaler Anne Jongeling.

Dankzij Boekhandel Middelharnis hebben wij de mogelijkheid gekregen om dit boek voor verschijningsdatum te lezen. Nogmaals bedankt!

Meer recensies van deboekenwurmpjes