Een emotioneel en aangrijpend verhaal dat je niet snel loslaat
"Elk einde is het begin van iets anders"
Van LS uitgeverij mochten wij een recensie-exemplaar ontvangen van het debuutroman van M.L. Stedman: "Het licht van de zee". Wanneer je de synopsis leest, weet je al genoeg; dit is een heel pijnlijk en rauw verhaal.
Vuurtorenwachter Tom woont samen met zijn vrouw Isabel op een afgelegen Australisch eiland. Ze zijn daar samen gelukkig, maar hebben ook veel verdriet te verwerken als ze meerdere keren een kindje verliezen. Wanneer er op het eiland een boot aanspoelt met een dode man en een huilende baby, wordt hun leven nooit meer hetzelfde.
Pfoeh, dit is echt een verhaal dat binnenkomt. Ik vond het intens en moet ook eerlijk zeggen dat ik opgelucht was dat ik het boek kon dichtklappen. Het gaf mij een somber en zwaar gevoel. Maar juist daarin zit ook de kracht van deze schrijfster; ze weet je volledig mee te slepen in de emoties en ethische dilemma's van de personages. Het leven van een vuurtorenwachter vond ik ook bijzonder om te lezen, ik bekijk een vuurtoren nu met heel andere ogen!
Het is een emotioneel en aangrijpend verhaal dat je niet snel loslaat. Een sterke debuutroman van M.L. Stedman! Haar tweede roman ligt al klaar op onze boekenstapel om gelezen te worden.
Dit boek is jaren geleden al verschenen, maar nu een nieuwe uitgave. Het verhaal is ook verfilmd als "The Light Between Oceans", voor wie het verhaal ook op het scherm wil beleven.
Dankjewel LS uitgeverij voor dit recensie-exemplaar!