Leuk en inspirerend verhaal vanuit de 60's

deboekenwurmpjes 27 januari 2026
Wij mochten van Kokboekencentrum.romans een recensie-exemplaar ontvangen van 'De boekenclub voor dwarse huisvrouwen', geschreven door Marie Bostwick. Super bedankt!
En zeg nou zelf, deze titel én cover zijn toch fantastisch!

Jaren '60. Vier vrouwen starten een boekenclub, waarbij ze vooraf niet hadden kunnen bedenken hoe dit hun levens en hun kijk op zichzelf zal veranderen. Dankzij de boekenclub, de boeken die ze lezen, de vriendschappen die zich ontwikkelen en de dappere keuzes die ze maken, maakt elk van deze vier vrouwen een bijzondere en transformerende levensreis door.

Ik lees niet vaak verhalen die zich afspelen in de tijdsgeest van de jaren zestig, maar dankzij dit boek ben ik erg enthousiast! Wat een ontzettend leuk en inspirerend verhaal. Leuk, omdat het gewoon een heerlijke vriendinnen-vibe heeft, en inspirerend, omdat je echt wordt meegenomen in de ontwikkeling van vrouwen uit die tijd, de beperkingen die zij toen nog hadden en hoe steeds meer vrouwen opstonden voor hun rechten en gelijkheid. Zoals een zin uit het boek zegt; "In jezelf geloven, geloven dat je net zo veel recht hebt om ergens te zijn als ieder ander, is het halve werk."

De schrijfstijl/vertaling is wat simplistisch. Niet perse storend want het leest wel makkelijk, maar daardoor miste ik wel échte diepgang en bleven de emoties van de vrouwen een beetje oppervlakkig.
Maar dat is de enige kleine kritische noot, want verder vond ik het echt een heerlijk boek, en mis ik de dames van de boekenclub eigenlijk al een beetje!

Meer recensies van deboekenwurmpjes