Een mooi verhaal met voldoende diepgang

deboekenwurmpjes 03 februari 2026
Tijdens de kerstvakantie las ik Zoals kerst bedoeld is en ik was meteen enthousiast. Dat maakte mij nieuwsgierig naar meer boeken van deze schrijfster en gelukkig heeft ze er nog veel meer geschreven!

Voet op eigen bodem van Vannessa Thuyns is een warm feelgoodverhaal over vriendschap, verbinding en vrijheid. Ook thema’s als familie en hoop spelen een belangrijke rol. De rode draad in het verhaal is echter Cat zelf: waar vindt zij haar eigen geluk? Durft ze te kiezen voor zichzelf?

Dankzij de vlotte schrijfstijl van Thuyns word je al snel meegezogen in het leven van Cat. De balans tussen serieuze onderwerpen en luchtige, plezierige momenten is goed. Hoewel sommige verhaallijnen voorspelbaar zijn, bleef ik toch aan een stuk doorlezen, juist omdat het verhaal voldoende diepgang heeft.

Meer recensies van deboekenwurmpjes

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.