Een mooi verhaal, met verrassend veel diepgang

deboekenwurmpjes deboekenwurmpjes
7 mrt 2026

Nadat ik eerder genoot van ‘Een herfst om je te vergeven’, wilde ik mij nu ook graag wagen aan het tweede deel in deze serie: het boek ‘Een winter om je te weerstaan’. Wat een mooi verhaal!

In het eerste deel draait het verhaal om Camelia en nu is het de beurt aan haar vriendin Lily. Zij is een ambitieuze kunstschaatsster uit Canada en droomt van goud winnen op het WK. Samen met haar nieuwe schaatspartner Orion, de vervloekte kampioen, gaat zij dit avontuur aan. Al zit Orion daar in eerste instantie niet echt op te wachten.

Dit is maar een héél korte omschrijving van waar dit verhaal om draait. Het draait namelijk om zoveel meer! Deze roman heeft veel diepgang. Het gaat over dromen najagen, presteren onder een intense druk, worstelen met een lichaam dat je in de steek laat, opnieuw vertrouwen vinden in een ander. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt een leuk en mooi verhaal om te lezen.

De korte hoofdstukken worden afgewisseld tussen de perspectieven van Lily en Orion. De chemie spat van de bladzijdes af. I love it!

De Olympische Spelen is inmiddels ten einde, maar het was de ideale periode om dit verhaal te lezen! Mocht je van plan zijn om dit boek te lezen, kijk dan ook zeker even het paarrijden terug van de gouden medaille-winnaars van Japan, dat is een leuke toevoeging aan je leesbeleving!

Meer recensies van deboekenwurmpjes