Een aanrader voor iedereen die zelf ooit in een biedingsstrijd verwikkeld is geweest
Toen ik tijdens een bezichtiging een huis binnenliep, had ik meteen het gevoel: dit zou zomaar óns huis kunnen zijn. Na zes eerdere bezichtigingen kwam daar eindelijk het verlossende telefoontje: het huis is van jullie. Nu onze eigen huizenjacht ten einde is en wij wachten op de sleutel, vond ik het het perfecte moment om Het beste bod van Marisa Kashino te lezen.
Wat een debuut! In dit verhaal volgen we Margo, die samen met haar man Ian in een krap appartement woont en wanhopig verlangt naar meer ruimte en vooral naar het perfecte huis in een van de populairste buitenwijken van Washington. Wanneer ze een tip krijgt over een droomhuis dat binnenkort in de verkoop komt, besluit ze dat dit haar kans is. Wat begint met wat onschuldig rondneuzen en het in de gaten houden van de huidige bewoners, groeit langzaam uit tot een obsessie. Margo laat zich door niets en niemand tegenhouden om haar droomleven werkelijkheid te maken.
Het verhaal begint onschuldig en ik had in eerste instantie geen idee welke kant het op zou gaan. De spanning wordt langzaam opgebouwd en sluimert op de achtergrond. Dat zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Omdat wij zelf midden in de huizenmarkt zaten, kon ik me goed inleven in Margo’s frustraties. Al gaat zij wel héél ver voor haar droomhuis.
Marisa Kashino heeft een vlotte schrijfstijl en weet met kleine cliffhangers aan het einde van de hoofdstukken je aandacht vast te houden. Wat mij betreft is Het beste bod absoluut een aanrader, zeker voor iedereen die zelf ooit in een biedingsstrijd verwikkeld is geweest. Ik ben nu al heel benieuwd naar de verfilming!