Het enthousiasme spat van de bladzijdes af!

deboekenwurmpjes 05 februari 2026
Ik ken weinig mensen waar het enthousiasme er zo vanaf spat als bij Lienke de Jong (deargoodmorning). Haar nieuwste boek "De enthousiasme revolutie" kwam begin februari uit en als trouwe volger en communitylid moest ik die natuurlijk hebben!

Je raadt het al: dit boek draait om enthousiasme. Wat is enthousiasme? Welke enthousiasme-remmers zijn er en wat kan je er tegen doen? Welke elementen spelen een grote rol en hoe ziet het enthousiasmeproces er uit? Lienke legt het je allemaal uit aan de hand van wetenschappelijke inzichten, persoonlijke interviews en haar eigen verhaal.

Ik vond het een super inspirerend boek! De gestructureerde opbouw van het boek, de korte hoofdstukken en de prettige schrijfstijl maken dat je door het boek vliegt. Haar tip om tijdens het lezen een enthousiasme-notebook bij te houden, is zeker aan te raden. Je wordt direct aan het denken gezet over jouw eigen enthousiasme.

Haar doel: laten inzien hoe geweldig en krachtig enthousiasme is en je laten ontdekken hoe je het kan inzetten voor energie, positiviteit, hoop en vooral voor het vinden van jouw levensmissie. Wat mij betreft is zij daar met dit boek zeker in geslaagd!

Vind je het leuk om meer te lezen over enthousiasme? Of ben jij je enthousiasme kwijt en wil je die graag terug vinden? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Meer recensies van deboekenwurmpjes

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.