Prachtig geschreven en heerlijk om in te verdwijnen!
Al een hele tijd geleden vond ik dit boek in een minibieb. "Het geheim van de zusters" van Kate Morton belandde op mijn boekenstapel waar het rustig heeft liggen wachten. En dat wachten werd beloond, want wat is dit een mooie historische roman!
Het verhaal speelt zich af begin 20e eeuw op Riverton Manor in Engeland. Twee zussen, Hannah en Emmeline Hartford, zijn daar getuige van de zelfmoord van dichter Robbie Hunter. Wat er die avond echt is gebeurd, blijft lange tijd verborgen. Pas 70 jaar later komen de herinneringen boven wanneer dienstmeid Grace Reeves haar verhaal vertelt.
De sfeer is precies wat je verwacht van een historische Engelse roman: een statig Engels landhuis, een rijke familie, familiegeheimen, drama en romantiek. Ik proefde en beleefde de sfeer helemaal en voor mijn fantasie was het een feestje. Het duurde even voor ik in het verhaal zat, maar toen het mij eenmaal te pakken had, kon ik niet meer stoppen met lezen. Je leest vanuit Grace, waarbij de afwisseling tussen de tijdlijnen knap is gedaan en mij nieuwsgierig hield. Kate Morton werkt uiteindelijk heel goed naar de climax toe.
Opvallend vond ik dat Robbie, ondanks zijn belangrijke rol, zelf maar weinig aan bod komt. Grace had voor mij de absolute hoofdrol, wat een bijzondere en sympathieke vrouw. Dit boek vraagt misschien wat geduld, maar het is absoluut de moeite waard. Prachtig geschreven en heerlijk om in te verdwijnen!