Wát een verhalenverteller deze schrijver!
Van uitgeverij Harper Collins mochten wij een vooruitleesexemplaar ontvangen van "De geluksbrenger" van Pierre Jarawan. Mijn eerste kennismaking met deze schrijver en wat een indruk laat hij bij mij achter met dit boek; zelden heb ik zo'n goede verhalenverteller leren kennen.
Hoofdpersoon in deze familieroman is Lilit. Zij neemt je, deels samen met haar tweelingzus Lina, mee in een meeslepende zoektocht naar hun afkomst en de verborgen verhalen van hun familie. Van Montreal naar Beiroet, van zijdespinnen tot raketten bouwen; wat komt er veel voorbij.
Ergens in het boek kwam ik deze zin tegen: "Hoe kun je één eeuw, drie generaties, twee steden op twee continenten, een rakettenproject en een revolutie in één verhaal bij elkaar brengen?". Nou, dit lukt Pierre Jarawan wel. Wat een verhaal heeft hij neergezet! Dit is een boek dat je met volle aandacht wilt en ook wel moet lezen. Door de verschillende personages, de afwisselende perspectieven en de sprongen tussen verleden en heden is het geen verhaal dat je in één adem uit hebt.
Een literair hoogstandje, zo durf ik het wel te noemen. Ik ben nu ook erg nieuwsgierig geworden naar zijn eerste boek "De zoon van de verhalenverteller".