Een boek waar emoties een beeld en stem krijgen
Van Boekhandel Middelharnis kregen wij de vraag of we ook een jeugdboek willen recenseren. Boekenwurm N. deelt de passie voor het lezen samen met haar zoon dus wilde graag dit boek (voor)lezen.
Obi zijn ouders zijn gescheiden, ze zijn altijd boos op elkaar en denken alleen aan zichzelf. In dit boek gaat Obi op reis van zijn vader naar zijn moeder. Obi vind het spannend alleen maar hij gaat dapper op weg. Helaas is hij ook zijn rugzak kwijt dus gaat zijn vader nog snel naar de tweedehandswinkel voor een ‘nieuwe’ rugtas. Tijdens de reis krijgt Obi te maken met allerlei emoties die met hem meereizen. Moeten deze emoties met hem meereizen of mag hij ze ook achterlaten?
Wat een goed boek heeft Pieter Koolwijk geschreven. Ondanks het zware thema ‘echtscheiding’ is het een mooi fantasierijk verhaal geworden! Eén boek waar emoties een beeld en stem krijgen. Tijdens dit verhaal krijg je op een subtiele manier inzicht in hoe je met je eigen emoties kunt omgaan. En de illustraties van Linde Faas maken het verhaal helemaal af!
Ik heb dit verhaal voorgelezen aan mijn zoon van 6. Hij vond het verhaal heel leuk en genoot van de spannende avonturen van Obi. Het was ook een goed verhaal om er samen over door te praten. Maar om echt bij de diepere laag van het verhaal te komen was hij nog net te jong. Ondanks het een verhaal voor kinderen is heb ik er zelf ook met plezier uit gelezen!