Leuk, mysterieus en sterk verhaal

deboekenwurmpjes 13 augustus 2025

_‘Soms, is de grootste schat die je kunt vinden… liefde.’_

In dit boek duiken we in twee verhaallijnen die zich afspelen in Positano. Het ene verhaal speelt zich af in 1821 met in de hoofdrol Mari en haar geliefde Holmes. Mari en andere vrouwen in het stadje hebben een bijzondere gave. Zij beoefenen de kunst van stregheria: het Italiaanse woord voor hekserij. Deze vrouwen worden ook wel de heksen van de zee genoemd.
Het andere verhaal speelt zich af in het heden met in de hoofdrol Haven. Zij is onderwaterarcheoloog en komt naar Positano om een schat te vinden die haar vader een aantal maanden daarvoor ontdekt heeft tijdens een duik. Maar dan vindt ze het oude verhaal dat zich afspeelt in 1821…

Haven leer je in het boek kennen als een rationale, wetenschappelijk ingestelde jonge vrouw. Daarom kon ik mij ook goed inleven in haar, omdat ik zelf ook sceptisch ben als het gaat om zo’n bijzondere gave als stregheria. Maar deze gave zorgde voor een ontzettend leuke en mysterieuze sfeer. Ik heb dan ook genoten van dit verhaal! Geen moment verslapte mijn aandacht. De schrijfstijl, de afwisselingen tussen de verhaallijnen en de leuke personages zorgen ervoor dat je steeds weer wilt weten wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren.

Halverwege het boek ben ik toch eens wat informatie gaan opzoeken over Positano, Li Galli en de Amalfikust. Positano blijkt in het echt nog mooier te zijn dan ik mij inbeelde! (check het zelf ook echt even!) Wat zou ik dat plaatsje graag eens in het echt willen bewonderen. Daarbij vond ik het bijzonder om te lezen dat er daadwerkelijk een legende bestaat rondom Li Galle. Schrijfster Sarah Penner heeft een fantastische mix gemaakt van feiten en haar eigen fantasie. Wat heeft gezorgd voor een sterk, mysterieus en spannend verhaal.

_‘Je bent een volwassen vrouw. Je mag je eigen beslissingen nemen. Je mag iets anders doen dan je vader je vroeg.’_

Soms zit een schat vinden niet in geld, maar simpelweg in liefde. Voor mij is dit de rode draad in dit verhaal. En hoe dubbelzinnig ik de ‘rode draad’ bedoel, daar kom je alleen achter door het verhaal te lezen.

Veel dank aan HarperCollins voor dit recensie-exemplaar en dat wij onderdeel mogen zijn van het reviewteam!

Meer recensies van deboekenwurmpjes