Een fijn en motiverend boek
"Alles wat je zoekt, begint bij jou".
Wat stond dit boek hoog op mijn wensenlijstje! Bij onze boekendate in Zwolle kreeg ik dit boek cadeau.
"The Let Them Theory" van Mel Robbins is een toegankelijk en vlot geschreven boek met een eenvoudige maar krachtige boodschap: laat mensen gewoon. Laat ze denken wat ze denken, zeggen wat ze willen zeggen, doen wat ze doen. Focus in plaats daarvan op jezelf en waar jij invloed op hebt: laat me.
Mel Robbins legt deze theorie op een duidelijke en praktische manier uit met veel persoonlijke verhalen en voorbeelden. Het boek leest prettig en is opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken met een duidelijk thema. Het boek had voor mij wel wat korter gemogen. De kern wordt regelmatig herhaald, waardoor het soms wat langdradig werd. De boodschap is sterk, maar het had naar mijn idee met minder woorden net zo goed overgebracht kunnen worden.
Ik vind het een erg leuk, herkenbaar en motiverend boek. Vooral de laatste hoofdstukken wisten mij te triggeren, die ga ik zeker nog eens herlezen. Dit boek is een fijne reminder dat jij je energie beter kunt besteden aan waar je wel invloed op hebt: jezelf.