Wederom spannend en magisch
In deel één hebben Zélie en Amari het voor elkaar gekregen om de magie terug te brengen. De krachten die hierbij vrijkwamen waren echter zo groot, dat niet alleen Zélies volk magie heeft gekregen, maar ook hun tegenstanders. Dit kan nog wel eens voor problemen zorgen.
Amari wilt als troonopvolger vechten voor een betere en vredere wereld. Zélie zit echter in de knoop met zichzelf en wilt daarom graag ergens anders gaan wonen. Dit zorgt voor spanningen tussen de twee dames, die ook weer grote gevolgen hebben voor anderen.
Amari wordt echter niet zo gemakkelijk de troonopvolger als ze verwacht hadden. De koning en koningin werken samen en proberen de rebellengroep te stoppen en wederom te onderdrukken. Dit loopt uit tot een spannende oorlog waar geen einde aan lijkt te komen.
Nadat ik deel één heb gelezen wilde ik graag verder met deel twee, want het verhaal was erg spannend! Zo spannend als het in deel één is, zo spannend is het ook weer in deel twee.
De auteur heeft echter keuzes gemaakt wat betreft de acties van de personages waar ik even aan moest wennen. Zo vond ik Zélie in het begin geen leuke personage meer. Maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe beter de personages uitgewerkt zijn en hoe menselijker ze ook gemaakt worden. Deze verandering vind ik dan ook een hele positieve wending hebben.
Daarnaast vind ik het verhaal in boek twee ook beter uitgewerkt dan bij boek één. Een goed voorbeeld hiervan is hoe in boek twee de verschillende stammen besproken worden, waar dat in boek één eigenlijk nauwelijks gebeurde. Ik heb het gevoel dat ik deze fantasy wereld, door middel van boek twee, dan ook veel beter ken.
De opbouw van het boek komt echter nog wel eens rommelig over. Hierdoor had ik regelmatig het gevoel dat ik niet meer volgde wat er gebeurde. Een aantal situaties worden naar mijn gevoel ook wat te snel afgedaan.
Door het spectaculaire einde van boek twee, ben ik erg benieuwd naar het einde van deze trilogie en kan ik niet wachten tot deze uitgekomen is.