Midden in de nacht

DeniseM 31 mei 2025
Ethan Marsh heeft iets verschrikkelijks meegemaakt, inmiddels bijna dertig jaar geleden. Op tienjarige leeftijd ging hij samen met zijn beste vriend Billy in zijn achtertuin kamperen. Toen Ethan de volgende ochtend wakker werd, zag hij dat het tentdoek was opengescheurd en ontbrak van Billy ieder spoor. Hij is nooit gevonden. Ethan keert dertig jaar later terug naar zijn ouderlijk huis. Hij heeft last van slapeloosheid en wanneer hij eindelijk wel slaapt, heeft hij last van nachtmerries.
Midden in de nacht gebeuren er vreemde dingen in de straat. Er lijkt iemand rond te dwalen, zou dit Billy kunnen zijn? Ethan besluit terug te keren naar die ene nacht dertig jaar geleden, in de hoop dat hij zich nieuwe details herinnert. Hoe meer Ethan te weten komt, hoe meer hij zich realiseert dat hij nergens helemaal veilig is.

Sager heeft met Midden in de nacht een mysterieuze thriller neer weten te zetten waarbij de lezer langzaam in het boek gezogen wordt. Wanneer je eenmaal in het boek zit, kan je niet meer stoppen met lezen tot het boek uit is. Midden in de nacht draait voornamelijk om Ethan, wiens beste vriend Billy bijna dertig jaar geleden is verdwenen en niet meer is teruggevonden. Billy geloofde in geesten en het paranormale. Plotseling gebeuren er vreemde dingen die Ethan aan Billy doen denken. Zou Billy dan toch niet dood zijn? Of probeert zijn geest contact te maken? Ethan gaat op onderzoek uit, waarbij hij ook in zijn eigen verleden moet duiken. Ethan is een man die zelf de nodige dingen heeft meegemaakt. Hij maakt gedurende het boek een enorme groei door en je krijgt veel mee over zijn belevingswereld en innerlijke emoties en gevoelens. Gedurende het boek krijgt de lezer hier steeds diepere lagen van mee, waardoor je uiteindelijk veel begrip en compassie voor Ethan krijgt.

Al vanaf de eerste pagina’s voel je als lezer het unheimische gevoel dat Midden in de nacht met zich meebrengt. Het verhaal bouwt zich langzaam op, waardoor het best even duurt voor je bepaalde gebeurtenissen kan duiden en ‘in het verhaal’ komt. Desalniettemin heb ik me hier niet aan gestoord. Tijdens het boek komt er steeds meer informatie vrij over de gebeurtenis dertig jaar geleden. De paranormale lijn die door het boek loopt maakt dat je als lezer niet goed weet hoe je bepaalde dingen moet interpreteren en de nodige plottwisten wisselen elkaar dan ook af. In Midden in de nacht voel je je haast zelf een detective, vastbesloten om de onderste steen boven te krijgen en erachter te komen wat er met Billy is gebeurd. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plek in een plot dat ik zelf nooit had bedacht. Na het dichtslaan van het boek moest ik het verhaal dan ook nog even op mij in laten werken.

Zoek je een mysterieuze thriller waarin de paranormale wereld ook een rol heeft? Pak dan zeker Midden in de nacht op!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM