de hoge kust

DeniseM 18 mei 2025
Fredrik Fröding verloor in 1994 zijn familie bij de veerbootramp van de Estonia. Zijn ouders verdrinken en zijn broer Niklas drijft weg op een vlot, waarna zijn lichaam nooit wordt gevonden. Fredrik is vijfentwintig jaar later nog steeds in de overtuiging dat zijn broer leeft. Zijn zoektocht leidt hem naar het eiland Ulvön, waar hij na een dronken nacht zich niet meer kan herinneren wat zich de voorgaande avond heeft afgespeeld, en dat terwijl de hoteleigenaar op brute wijze is vermoord.
Detective Sofia Hjortén wordt op de zaak gezet. Wanneer Fredrik zijn onschuld probeert te bewijzen, komen er eerdere leugens boven tafel die ervoor zouden kunnen zorgen dat hij en Sofia juist dieper in de problemen komen...

De hoge kust begint met een spannende proloog waarin de veerbootramp wordt omschreven. Het volgende hoofdstuk begint in het heden en vindt vijfentwintig jaar later plaats. Het totale boek bestaat uit 12 dagen waarin vanuit een alwetende verteller het verhaal dag voor dag wordt beschreven. Naast dat het verhaal zich afspeelt in het heden komen er korte flashbacks voor. Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld, waardoor de lezer het verhaal vanuit verschillende kanten mee krijgt. Uiteindelijk komen het heden en het verleden samen tot een plot waaruit de ontmaskering volgt.

Als lezer vond ik het boek vermakelijk, en duurde het ook niet lang voor ik het boek uit had. Toch voelde ik uiteindelijk niet veel bij het boek, mogelijk speelt het feit dat het vanuit een alwetende verteller wordt geschreven hierbij een rol. Zelf mis ik dan vaak de binding met de personages en diepgang hierin. Daarnaast bleef de echte spanning voor mij uit. Het boek draait met name om het oplossen van de moord op de hoteleigenaar, waarbij er uiteraard een aantal adders onder het gras tevoorschijn komen.

De hoge kust is het thrillerdebuut van Areklew. Ik ben benieuwd naar haar volgende boeken, want potentie heeft deze schrijfster zeker!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beinvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM