Verborgen in het verleden

DeniseM 27 januari 2026
3.5

Er is een nieuwe moord gepleegd in Åre. Vlak voor Pasen wordt een zakenvrouw dood aangetroffen in haar hotelkamer. Ze is op brute wijze om het leven gekomen. Daniel en Hanna worden op de zaak gezet. Het slachtoffer had banden met het inmiddels vervallen hotel in Storlien. Privé hebben de twee ook het nodige aan hun hoofd. Daniel worstelt zich door zijn therapie heen om zijn woede onder controle te krijgen en Hanna probeert haar emoties de baas te blijven. Ze komen terecht in een onderzoek vol pijnlijke jeugdherinneringen.

Verborgen in het verleden is het derde deel in de Åre-moordenreeks. Hoewel de delen los van elkaar te lezen zijn, krijg je in de boeken ook veel mee van de privélevens van Hanna en Daniel. Daarnaast wordt er soms teruggeblikt op eerdere zaken, en dus op de eerdere boeken in de reeks. Op volgorde lezen is niet noodzakelijk, maar wel het leukst.

Het bekende skigebied Åre is opnieuw het decor van een brute moord. Het duo Daniel en Hanna wordt op de zaak gezet en samen zijn ze vastbesloten de dader te vinden. Dat het een zoektocht zou worden waarin zowel het heden als het verleden een rol spelen, wisten ze op dat moment nog niet. Terwijl ze de moord proberen op te lossen, spelen ook hun eigen emoties en gevoelens mee. Dat is een van de dingen die ik kan waarderen aan de thrillers van Sten: de hoofdpersonages en hun privéleven nemen een grote rol in het boek. Hierdoor heb je als lezer het idee dat je hen echt leert kennen. De persoonlijke verhaallijnen geven het verhaal extra diepgang.

Sten heeft opnieuw een thriller geschreven waarin de spanning van begin tot eind aanwezig is. De nodige plotwendingen zorgen ervoor dat je als lezer op het verkeerde been wordt gezet. Doordat je tussen de hoofdstukken in het heden ook informatie uit het verleden krijgt, blijf je als lezer puzzelen. Uiteindelijk komen heden en verleden samen in een spannend plot.

Ik heb wederom genoten van dit deel in de Åre-moordenreeks en kan niet wachten tot het vierde deel verschijnt! Zoek je een winterse thriller waarin je de hoofdpersonen ook écht leert kennen? Overweeg dan deze serie op te pakken!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM