Did it list
Een bucketlist kent iedereen wel. Zo’n lijst waarop allemaal dingen staan die je ooit echt nog eens wilt doen. In mijn geval stonden daar ook regelmatig dingen op waarvan ik wist dat ze toch nooit zouden gebeuren, tenzij er een wonder plaatsvond. Vaak zijn dit soort lijstjes overhyped: je maakt er een keer één en kijkt er daarna nauwelijks meer naar om (in mijn geval dan). Zelf houd ik wel van dingen documenteren en bijhouden, en daarom was ik meteen erg benieuwd naar dit boek. Een boek waarin je allerlei herinneringen kunt verzamelen.
De Did It List draait niet om grote dingen die je hebt bereikt; ook kleine momenten, gênante situaties of onverwachte successen kun je in dit boek bijhouden en documenteren. In meer dan 90 lijstjes breng je een ode aan je eigen leven. Een greep uit de dingen die je in het boek kunt bijhouden:
Dingen die ik nooit zou doen, maar toch heb gedaan
Verzamelingen die ik heb gehad
Grote en kleine prestaties die ik heb neergezet
Landen die ik bezocht heb
Geboortes die ik heb meegemaakt
Mijn random acts of kindness
Huwelijksfeesten waar ik bij mocht zijn
Maar los van bovenstaande dingen zijn er nog tal van andere onderwerpen die je kunt bijhouden, zoals de laatste keer dat…, bijzondere smaken, talen die je spreekt, instrumenten die je speelt, et cetera.
De Did It List is een heel leuk en origineel idee. Ik ben hier met veel plezier mee aan de slag gegaan (en nog steeds mee bezig). Het leuke is ook dat er genoeg ruimte is om de pagina’s op te leuken met bijvoorbeeld foto’s of andere items, wat de herinneringen nog levendiger maakt. Tussen de lijstjes door staan mooie quotes, waarvan sommige je aan het denken zetten of je nog meer laten genieten van het hier en nu.
The Did It List is een aanrader voor iedereen die houdt van lijstjes bijhouden en/of graag terugkijkt op mooie, bijzondere, gênante en liefdevolle momenten!
‘Maak alles vast met genietjes’
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.
Dingen die ik nooit zou doen, maar toch heb gedaan
Verzamelingen die ik heb gehad
Grote en kleine prestaties die ik heb neergezet
Landen die ik bezocht heb
Geboortes die ik heb meegemaakt
Mijn random acts of kindness
Huwelijksfeesten waar ik bij mocht zijn
‘Maak alles vast met genietjes’
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.