In het ondiepe

DeniseM 10 januari 2026
Cleo was als kind een meisje dat niet opviel, behalve voor pesters. Ze had als tiener obesitas en kreeg hier regelmatig opmerkingen over. Inmiddels is Cleo 23 en heeft ze hard aan zichzelf gewerkt. Ze sport bijna dagelijks en doet er alles aan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Wanneer ze tijdens het discozwemmen per toeval in een nisje terechtkomt, laat ze zich daar aanraken door een man, Remi. Wanneer Remi en Cleo elkaar later tegenkomen in de kleedkamers, weten ze allebei niet wat hen overkomt. Helemaal wanneer Cleo de man herkent van vroeger. Die ene ontmoeting zorgt voor een eindeloos verlangen naar elkaar. Hoe meer de twee zich aan elkaar overgeven, hoe ingewikkelder hun relatie wordt...

In het ondiepe wordt geschreven vanuit de POV van Cleo en Remi. Ogenschijnlijk twee uitersten, met een flink leeftijdsverschil van vijftien jaar. Cleo heeft lange tijd met haar gewicht geworsteld en heeft nu een modus gevonden die voor haar goed werkt. Haar onzekerheid is ze echter nog niet kwijt. Remi heeft twee kinderen en zit midden in een scheiding. De aantrekkingskracht tussen de twee is onontkoombaar aanwezig, en daarmee spat de spice ook van de bladzijden af. Naast de spice krijg je veel mee van de persoonlijke worstelingen van zowel Cleo als Remi, waardoor dit boek zeker de nodige diepgang met zich meebrengt. De emoties, onzekerheid en het verlangen worden op een realistische manier door Emma Anna op papier gezet. De chemie tussen de twee is niet te missen, maar ook hierbij geldt: geen rozen zonder doornen.

Emma Anna heeft een vlotte, meeslepende schrijfstijl. Door de spicy kennismaking tussen Cleo en Remi zit je meteen in het verhaal. De wisselende POV’s en de diepgang door de persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat het verhaal vlot wegleest. In het ondiepe is zeker geen ‘simpel romannetje’, maar een boek vol spice, persoonlijke ontwikkeling en diepgang.

Houd jij van de age gap trope en ben je niet vies van spicy passages? Zoek je een boek waar ook nog diepgang in zit? Pak dan zeker In het ondiepe op!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM