Altijd honger!
Louise Goedefroy ken je misschien wel van The Voice van Vlaanderen, maar los daarvan is ze ook een populaire influencer en houdt ze van koken en bakken. Op TikTok deelt ze verschillende recepten, waar ik al verlekkend naar heb zitten kijken. Altijd Honger! is haar eerste kookboek, waarin ze haar favoriete recepten deelt.
Het boek heeft een fijne inhoudsopgave die is opgedeeld in verschillende categorieën. Als eerste ‘een goei fondke’, waarin een aantal basisrecepten worden gedeeld, zoals botercrème, een taartbodem, karamelsaus en naanbrood. Vervolgens is er de categorie ‘een goestingske’, waarin onder andere burratadip en fetasticks zijn uitgeschreven. Daarna volgen ‘een klein hongerke’ en ‘een groot hongerke’, waarin verschillende gerechten staan vermeld, zoals vegan bagels, toast kipsalade, pizza pesto-burrata, Toscaanse kalkoen en lasagne Oud Brugge. Uiteraard eindigt het boek met ‘zoet hongerke’, waarin ruimte is voor toetjes zoals brownie-cookies, kokosrotsjes en zomercake.
Ieder recept bevat een ingrediëntenlijst, gevolgd door de bereidingswijze. De ingrediëntenlijst bevat veel producten die menig huishouden al in de kast heeft staan. Geen gedoe met ingrediënten waarvoor je zes winkels langs moet dus! De portiegrootte of het aantal personen staat duidelijk bij de ingrediënten vermeld. Bij de bereiding staat ook de duur aangegeven, iets wat ik zelf altijd erg prettig vind. In mijn ervaring komt dit ook overeen met de tijd die ik nodig had om het recept te bereiden. Indien relevant is de bereiding opgedeeld in verschillende categorieën, zoals bijvoorbeeld groenten bereiden, dressing maken en dresseren. Een groot pluspunt vind ik dat er bij diverse recepten QR-codes zijn toegevoegd. Via deze codes is een filmpje te zien waarin Goedefroy voordoet wat in het recept staat beschreven, zoals de stretch-and-foldtechniek bij het deeg maken. Dit zorgt ervoor dat ook de onervaren kok precies weet wat er bedoeld wordt met bepaalde technieken.
Altijd Honger! bevat zowel vlees-, vis-, vegetarische als vegan gerechten. Zelf eet ik vegetarisch, maar bij veel gerechten (zoals de lasagne) was het vleessingrediënt makkelijk te vervangen door een vegetarische variant. Altijd Honger! is een leuk en divers kookboek met heerlijke recepten. Een aantal recepten heb ik inmiddels al meerdere keren gemaakt en er staan er nog een aantal op de planning om binnenkort te proberen. De brownie-cookies, chocolatechip cookies, appel-kaneelrolls met botercrème, orzo en lasagne behoren tot mijn favorieten!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.