Maid for each other
4.5 sterren
Abi heeft last van een ongedierteplaag in haar appartement en moet een paar dagen elders slapen. Haar opties zijn zeer beperkt en dus besluit ze om in het penthouse waar ze schoonmaakt te logeren. De eigenaar is de stad uit, dus er kan niets gebeuren. Totdat ze twee vreemden in de keuken aantreft. De ouders van de penthouse-eigenaar blijken veel over haar te weten, als de vriendin van hun zoon... Declan weet niet wat hij hoort wanneer zijn ouders vertellen eindelijk zijn vriendin te hebben ontmoet, want hij heeft geen vriendin. Uiteindelijk besluit hij Abi een voorstel te doen. Abi gaat akkoord; ze is wel in voor een goed toneelstuk waar ze flink mee kan verdienen.
Door omstandigheden duurde het even voordat ik dit boek oppakte, maar wat heb ik genoten van dit boek! Vanaf het eerste moment neemt Painter je mee in de wereld van Abi en Declan. Abi doet haar best om rond te komen en heeft meerdere baantjes naast haar studie. Haar T-shirts koopt ze voor een prikkie omdat er allerlei spellingsfouten op staan. Declan is het tegenovergestelde: een rijke zakenman met meerdere huizen en een welgestelde familie. Wanneer de twee een fake relatie aangaan, lees je over een aaneenschakeling van humoristische en soms ongemakkelijke momenten tussen hen. Doordat je zowel vanuit Abi als vanuit Declan leest, krijg je goed mee hoe zij in hun zakelijke deal staan en hoe ze over de ander denken. De twee zijn ogenschijnlijk erg verschillend, maar blijken toch ook veel met elkaar gemeen te hebben. Doordat er ook over kwetsbaarheden en emoties wordt geschreven, leer je hen goed kennen en krijg je soms met beiden te doen. Naarmate de tijd verstrijkt, lijkt hun fake relatie steeds minder fake te worden.
In Maid for Each Other passeren ook serieuzere thema’s de revue. Het gaat over identiteitsontwikkeling, dat niet alles is wat het lijkt en het helemaal jezelf durven zijn bij de ander.
Painter houdt het tempo in het boek hoog. De perspectiefwisselingen, korte hoofdstukken en humoristische momenten maken dat ik door het verhaal heen vloog. Maid for Each Other is een heerlijke feelgood waarbij de chemie tussen de hoofdpersonages voelbaar is. De humoristische scènes maken het voor mij helemaal af!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.