Jouw kind is de volgende
Sinds Annies scheiding hebben zij en haar tienerdochter Isla het zwaar. Annie maakt zich grote zorgen over het mentale welzijn van haar dochter. Dan ontvangt ze plots een video waarop ze huilend te zien is op de begrafenis van Isla. Doodsbang rent Annie naar haar dochter toe, maar met Isla blijkt niets aan de hand. De video is vals, maar bevat een duidelijke boodschap: betalen. Al snel blijkt dat meerdere ouders op deze manier worden gechanteerd. Annie heeft twee opties: betalen, of proberen de mensen achter deze chantage te pakken te krijgen…
Er staan al veel thrillers van Arlidge in mijn boekenkast en ik was dan ook erg benieuwd naar deze samenwerking met Maslen. In Jouw kind is de volgende lezen we vanuit verschillende perspectieven. Annie en Michael zijn twee ouders die onder druk worden gezet om geld over te maken naar een rekening op de Kaaimaneilanden. Doen ze dit niet, dan sterft hun kind. Aan de andere kant volgen we de criminele breinen die deze chantage al lange tijd succesvol uitvoeren. Doordat je het verhaal vanuit meerdere invalshoeken leest, krijg je als lezer een brede blik en voel je de spanning nog sterker door de pagina’s heen sijpelen.
Het boek is opgebouwd uit een aantal dagen en speelt zich af in het heden. Hierdoor ervaar je als lezer ook de enorme tijdsdruk waaronder de ouders staan. De korte hoofdstukken en de constante spanning zorgen ervoor dat je door het boek heen vliegt. Niet elk element kwam even geloofwaardig op mij over, maar desalniettemin kan ik me goed voorstellen dat je als ouder tot het uiterste gaat om je kind te beschermen. De serieuze noot, dat er tegenwoordig veel informatie op sociale media te vinden is en dat niet iedereen daar goede bedoelingen mee heeft, drukte mij bovendien weer even met mijn neus op de feiten.
Zoek je een thriller met een hoge spanningsopbouw, waarin je leest vanuit het perspectief van zowel dader als slachtoffer(s)? Lees dan zeker Jouw kind is de volgende!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.